Lp. | Rok ak. wejścia planu: 2012/2013 Data aktualizacji: 17-04-2012 | Suma godz. | ECTS | Kod kierunku: 812 | semestry | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
I | II | III | IV | V | VI | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
w | c | s | i | - | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | ||||
A | Przedmioty ogólne | 1935 | 148 | 540 | 1395 | 120 | 282 | 30 | 135 | 267 | 30 | 120 | 330 | 30 | 75 | 240 | 22 | 60 | 156 | 17 | 30 | 120 | 19 | |||||||||||||||||||||
1 | Biologiczny rozwój człowieka | 60 | 5 | 30 | 30 | 30 | 30 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | Fizjologia człowieka | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | Filozofia | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | Psychologia | 60 | 5 | 30 | 30 | 30 | 30 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | Zarządzanie | 60 | 5 | 30 | 30 | 30 | 30 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | Pedagogika czasu wolnego | 30 | 3 | 15 | 15 | 15 | 15 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7 | Informatyka stosowana | 30 | 2 | 30 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8 | Higiena | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9 | Żywienie człowieka | 30 | 2 | 15 | 15 | 15 | 15 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10 | Ekologia i ochrona środowiska | 66 | 6 | 30 | 36 | 30 | 36 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11 | Prawo | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12 | Turystyka aktywna | 27 | 2 | 15 | 12 | 15 | 12 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13 | Geografia turystyczna | 72 | 6 | 30 | 42 | 30 | 42 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14 | Historia architektury i sztuki | 72 | 6 | 30 | 42 | 30 | 42 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15 | Krajoznawstwo | 42 | 3 | 15 | 27 | 15 | 27 | 3E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16 | Przyrodoznawstwo | 51 | 4 | 15 | 36 | 15 | 36 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
17 | Podstawy turystyki | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18 | Podstawy rekreacji | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19 | Podstawy odnowy biologicznej | 30 | 2 | 15 | 15 | 15 | 15 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
20 | Historia turystyki i rekreacji | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
21 | Obsługa ruchu turystycznego | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
22 | Turystyka dzieci i młodzieży | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
23 | Ekonomia | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
24 | Podstawy rachunkowości | 45 | 3 | 15 | 30 | 15 | 30 | 3E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
25 | Ekonomika turystyki i rekreacji | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
26 | Hotelarstwo | 30 | 2 | 15 | 15 | 15 | 15 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
27 | Wychowanie fizyczne | 90 | 3 | 90 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
28 | Specjalizacja instruktorska | 90 | 6 | 90 | 30 | 2 | 30 | 2 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
29 | Fakultet zawodowy | 30 | 2 | 30 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
30 | Język obcy I | 180 | 6 | 180 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1E | ||||||||||||||||||||||||||||
31 | Język obcy II | 120 | 4 | 120 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1 | 30 | 1E | ||||||||||||||||||||||||||||||||
32 | Planowanie rozwoju zawodowego | 15 | 1 | 15 | 15 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
33 | Pierwsza pomoc przedmedyczna | 15 | 1 | 15 | 15 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
34 | Obóz wędrowny | 60 | 3 | 60 | 60 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
35 | Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych | 45 | 4 | 15 | 30 | 15 | 30 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
36 | Seminarium dyplomowe/Egzamin dyplomowy | 30 | 10 | 30 | 30 | 10E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
H | Przedmioty specjalnościowe | 430 | 35 | 105 | 325 | 30 | 45 | 8 | 30 | 205 | 13 | 45 | 75 | 14 | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Organizacja pracy biurowej H | 15 | 2 | 15 | 15 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | Usługi hotelowe i gastronomiczne | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | Projektowanie i wyposażenie obiektów hotelarskich I | 30 | 6 | 15 | 15 | 15 | 15 | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | Praktyka specjalnościowa H | 160 | 6 | 160 | 160 | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | Organizacja i funkcjonowanie zakładów hotelowych | 60 | 6 | 30 | 30 | 30 | 30 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | Obsługa klienta H | 45 | 5 | 15 | 30 | 15 | 30 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7 | Ćwiczenia terenowe H | 30 | 2 | 30 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8 | Promocja i informacja w hotelarstwie | 30 | 2 | 15 | 15 | 15 | 15 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Razem | 2365 | 183 | 645 | 1720 | 120 | 282 | 30 | 135 | 267 | 30 | 120 | 330 | 30 | 105 | 285 | 30 | 90 | 361 | 30 | 75 | 195 | 33 | ||||||||||||||||||||||
2365 | 402 | 402 | 450 | 390 | 451 | 270 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egzaminy | 27 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, s - seminarium, i - inne, - - --. |