Lp. | Rok ak. wejścia planu: 2015/2016 Data aktualizacji: 19-01-2016 | Suma godz. | ECTS | Kod kierunku: 812 | semestry | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
I | II | III | IV | V | VI | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
w | c | s | i | - | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | w | c | s | i | - | E | ||||
A | Przedmioty ogólne | 1148 | 146 | 395 | 753 | 85 | 130 | 30 | 100 | 136 | 30 | 100 | 180 | 30 | 50 | 166 | 24 | 40 | 80 | 17 | 20 | 61 | 15 | |||||||||||||||||||||
1 | Biologiczny rozwój człowieka | 30 | 5 | 20 | 10 | 20 | 10 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | Fizjologia człowieka | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | Filozofia | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | Psychologia | 30 | 5 | 20 | 10 | 20 | 10 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | Zarządzanie | 30 | 5 | 20 | 10 | 20 | 10 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | Pedagogika czasu wolnego | 20 | 3 | 10 | 10 | 10 | 10 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7 | Informatyka stosowana | 20 | 2 | 20 | 20 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8 | Higiena | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9 | Żywienie człowieka | 20 | 2 | 10 | 10 | 10 | 10 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10 | Ekologia i ochrona środowiska | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11 | Prawo | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12 | Turystyka aktywna | 16 | 2 | 10 | 6 | 10 | 6 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13 | Geografia turystyczna | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14 | Historia architektury i sztuki | 36 | 6 | 20 | 16 | 20 | 16 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15 | Krajoznawstwo | 20 | 3 | 10 | 10 | 10 | 10 | 3E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16 | Przyrodoznawstwo | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
17 | Podstawy turystyki | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18 | Podstawy rekreacji | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19 | Podstawy odnowy biologicznej | 20 | 2 | 10 | 10 | 10 | 10 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
20 | Historia turystyki i rekreacji | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
21 | Obsługa ruchu turystycznego | 30 | 4 | 20 | 10 | 20 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
22 | Turystyka dzieci i młodzieży | 20 | 4 | 10 | 10 | 10 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
23 | Ekonomia | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
24 | Podstawy rachunkowości | 20 | 3 | 10 | 10 | 10 | 10 | 3E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
25 | Ekonomika turystyki i rekreacji | 30 | 4 | 20 | 10 | 20 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
26 | Hotelarstwo | 20 | 2 | 10 | 10 | 10 | 10 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
27 | Wychowanie fizyczne | 40 | 2 | 40 | 20 | 1 | 20 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
28 | Specjalizacja instruktorska | 90 | 7 | 90 | 10 | 1 | 20 | 2 | 30 | 2 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
29 | Fakultet zawodowy IO | 30 | 2 | 30 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
29 | Fakultet zawodowy | 30 | 2 | 30 | 30 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
30 | Język obcy I | 120 | 6 | 120 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1E | ||||||||||||||||||||||||||||
31 | Język obcy II | 80 | 4 | 80 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1 | 20 | 1E | ||||||||||||||||||||||||||||||||
32 | Planowanie rozwoju zawodowego | 10 | 1 | 10 | 10 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
33 | Pierwsza pomoc przedmedyczna | 15 | 1 | 5 | 10 | 5 | 10 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
34 | Obóz wędrowny | 60 | 3 | 60 | 60 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
35 | Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych | 30 | 4 | 20 | 10 | 20 | 10 | 4E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
36 | Egzamin dyplomowyL | 1 | 6 | 1 | 1 | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
H | Przedmioty specjalnościowe | 363 | 38 | 70 | 293 | 20 | 20 | 8 | 20 | 205 | 14 | 30 | 68 | 16 | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Organizacja pracy biurowej H | 10 | 2 | 10 | 10 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Standaryzacja obiektów hotelarskich | 20 | 3 | 10 | 10 | 10 | 10 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Semnarium dyplomowe H | 45 | 6 | 45 | 15 | 1 | 30 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | Organizacja i funkcjonowanie zakładów hotelowych | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | Usługi hotelowe i gastronomiczne | 30 | 6 | 20 | 10 | 20 | 10 | 6E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | Obsługa klienta H | 30 | 5 | 10 | 20 | 10 | 20 | 5E | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | Ćwiczenia terenowe H | 18 | 2 | 18 | 18 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7 | Praktyka specjalnościowa H | 160 | 6 | 160 | 160 | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8 | Promocja i informacja w hotelarstwie | 20 | 2 | 10 | 10 | 10 | 10 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Razem | 1511 | 184 | 465 | 1046 | 85 | 130 | 30 | 100 | 136 | 30 | 100 | 180 | 30 | 70 | 186 | 32 | 60 | 285 | 31 | 50 | 129 | 31 | ||||||||||||||||||||||
1511 | 215 | 236 | 280 | 256 | 345 | 179 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egzaminy | 26 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Legenda: w - wykład, c - ćwiczenia, s - seminarium, i - inne, - - --. |